Design av glassemballasjebeholdere Form og struktur Design av glassbeholdere

Flaskehals

Flaskehals av glass

Formen og strukturen til glassbeholderen

Før du begynner å designe glassprodukter, er det nødvendig å studere eller bestemme produktets fulle volum, vekt, toleranse (dimensjonell toleranse, volumtoleranse, vekttoleranse) og form.

1 Formdesignet til glassbeholderen

Formen på glassemballasjebeholderen er hovedsakelig basert på flaskekroppen.Støpeprosessen til flasken er kompleks og foranderlig, og det er også beholderen med flest formendringer.For å designe en ny flaskebeholder, utføres formdesignet hovedsakelig gjennom endringer av linjer og overflater, ved bruk av addisjon og subtraksjon av linjer og overflater, endringer i lengde, størrelse, retning og vinkel, og kontrasten mellom rette linjer og kurver, og plan og buede overflater gir en moderat teksturfølelse og form.

Beholderformen på flasken er delt inn i seks deler: munn, nakke, skulder, kropp, rot og bunn.Enhver endring i formen og linjen til disse seks delene vil endre formen.For å designe en flaskeform med både individualitet og vakker form, er det nødvendig å mestre og studere de skiftende metodene for linjeformen og overflateformen til disse seks delene.

Gjennom endringene av linjer og overflater, ved å bruke addisjon og subtraksjon av linjer og overflater, endringer i lengde, størrelse, retning og vinkel, gir kontrasten mellom rette linjer og kurver, plan og buede overflater en moderat følelse av tekstur og formell skjønnhet .

⑴ Flaskemunn

Flaskens munning, på toppen av flasken og boksen, skal ikke bare oppfylle kravene til fylling, helling og opptak av innholdet, men også oppfylle kravene til beholderens kork.

Det er tre former for forsegling av flaskemunningen: den ene er en toppforsegling, for eksempel en kronhetteforsegling, som forsegles med trykk;den andre er en skrukork (gjenge eller knast) for å forsegle tetningsflaten på toppen av den glatte overflaten.For flasker med bred munn og smal hals.Den andre er sideforsegling, forseglingsflaten er plassert på siden av flaskekorken, og flaskekorken trykkes for å forsegle innholdet.Det brukes i krukker i næringsmiddelindustrien.Den tredje er forseglingen i flaskemunningen, som forsegling med kork, forseglingen gjøres i flaskemunningen, og den egner seg for smalhalsede flasker.

Generelt sett må store partier av produkter som ølflasker, brusflasker, krydderflasker, infusjonsflasker osv. matches av selskaper som lager kapsler på grunn av deres store volum.Derfor er standardiseringsgraden høy, og landet har formulert en rekke standarder for flaskemunn.Derfor må det følges i designet.Noen produkter, for eksempel high-end brennevinsflasker, kosmetikkflasker og parfymeflasker, inneholder imidlertid mer personlige gjenstander, og mengden er tilsvarende liten, så flaskekorken og flaskemunningen bør designes sammen.

① Kroneformet flaskemunning

Munnen på flasken for å akseptere kronehetten.

Den brukes mest til forskjellige flasker som øl og forfriskende drikker som ikke lenger trenger å forsegles etter avlukking.

Den nasjonale kroneformede flaskemunningen har formulert anbefalte standarder: "GB/T37855-201926H126 Kroneformet flaskemunning" og "GB/T37856-201926H180 Kroneformet flaskemunning".

Se figur 6-1 for navn på delene av den kroneformede flaskemunningen.Dimensjonene til den H260 kroneformede flaskemunningen er vist i:

Flaskehals

 

② Gjenget flaskemunning

Egnet for matvarer som ikke krever varmebehandling etter forsegling.Flasker som må åpnes og lukkes ofte uten å måtte bruke en åpner.Gjengede flaskemunner er delt inn i enkelthodede skruede flaskemunninger, flerhodede avbrutt skrudde flaskemunner og tyverisikre skrudde flaskemunner i henhold til brukskravene.Den nasjonale standarden for skrueflaskemunning er "GB/T17449-1998 Glass Container Screw Bottle Mouth".I henhold til formen på tråden kan den gjengede flaskemunningen deles inn i:

a Anti-tyveri gjenget glassflaskemunn Den gjengede glassflaskemunningen på flaskekorken må vris av før åpning.

Den tyverisikre gjengede flaskemunningen er tilpasset strukturen til tyverisikringsflaskekorken.Den konvekse ringen eller låsesporet på skjørtlåsen til flaskehetten er lagt til strukturen til den gjengede flaskemunningen.Dens funksjon er å holde den gjengede flaskekorken langs aksen når den gjengede flaskekorken er skrudd av. Flytt opp for å tvinge den gjengede ledningen på lokkskjørtet til å koble fra og skru av den gjengede korken.Denne typen flaskemunn kan deles inn i: standard type, dyp munn type, ultra-dyp munn type, og hver type kan deles.

Kassett

Dette er en flaskemunning som kan forsegles ved aksial pressing av ytre kraft uten behov for profesjonelt pakkeutstyr under monteringsprosessen.Kassettglassbeholder for vin.

kork

Denne typen flaskemunn er å trykke flaskekorken med en viss tetthet inn i flaskemunningen, og stole på ekstruderingen og friksjonen av flaskekorken og den indre overflaten av flaskemunnen for å fikse og forsegle flaskemunnen.Pluggforseglingen er kun egnet for den sylindriske flaskemunningen med liten munn, og den indre diameteren til flaskemunningen må være en rett sylinder med tilstrekkelig bindelengde.Avanserte vinflasker bruker stort sett denne typen flaskemunn, og proppene som brukes til å forsegle flaskemunningen er for det meste korkpropper, plastpropper osv. De fleste flasker med denne typen lukking har munnen dekket med metall- eller plastfolie, noen ganger impregnert med spesiell glitrende maling.Denne folien sikrer den opprinnelige tilstanden til innholdet og hindrer noen ganger luft i å trenge inn i flasken gjennom den porøse proppen.

 


Innleggstid: Apr-09-2022